Opstal recreatiewoning - Hoe verzekerd | Nederlandenvannu.nl

Hoe is dat verzekerd

Opstalverzekering recreatiewoning

Schade aan uw woning kunt u verzekeren met de opstalverzekering. Bijgebouwen zoals een garage, zijn vaak automatisch meeverzekerd. Is uw recreatiewoning ook meeverzekerd met de opstalverzekering? Of moet u hiervoor een aparte verzekering afsluiten?

Eén opstalverzekering per woning

De opstalverzekering is alleen bedoeld voor het huis waarvoor u deze afsluit. Voor een tweede woning, recreatiewoningen of andere gebouwen moet u een aparte opstalverzekering afsluiten. De bijgebouwen van de woning of recreatiewoning waarvoor u de opstalverzekering heeft afgesloten, zoals losstaande garages, schuren en kelderboxen, zijn bij De Nederlanden van Nu samen meeverzekerd tot een maximum van 25.000 euro. Voor schade veroorzaakt door wind geldt een eigen risico van 225 euro, alle andere schades hebben een eigen risico van 100 euro.

Speciale opstalverzekering voor een recreatiewoning

Sommige verzekeraars bieden een speciale opstalverzekering aan voor recreatiewoningen. Wij hebben hiervoor geen speciale verzekering. U sluit bij ons gewoon een opstalverzekering af voor uw recreatiewoning. Voor uw recreatiewoning gelden dezelfde regels als voor uw woonhuis. Voor meer informatie over de dekkingen verwijzen wij u naar de voorwaarden van onze opstalverzekering

Meer over opstalverzekering Bereken premie