Wat is een Bonus/Malus-trede | Nederlandenvannu.nl

Bonus/Malus-trede

De Bonus/Malustrede (of B/M-trede) is de plaats die u bezet op de Bonus/Malus-ladder. Vaak heeft een B/M-ladder 20 tredes. U vindt ze in de linkerkolom van de B/M-ladder. Welke trede u bezet, hangt af van de inschaling (de trede waarop u begon bij uw autoverzekering) en de onwikkeling in het aantal schadevrije jaren.

Aan elke trede is een korting of toeslag van de Bonus/Malus-regeling gekoppeld. De trede die u bezet, bepaalt hoeveel korting u krijgt op uw basispremie. Hoe hoger de trede, hoe hoger de korting. Achter de trede die u bezet, leest u af wat de gevolgen zijn bij het claimen van één of meer schades.

De Bonus/Malus-trede in de praktijk

Stel, u staat op trede 13 van de B/M-ladder van de Nederlanden van Nu. Uw korting op de premie is dan 70%. Claimt u dit jaar geen schade, dan stijgt u volgend jaar naar trede 14. Deze trede geeft recht op 75% B/M-korting. Claimt u dit jaar 1 schade, dan valt u volgend jaar terug naar trede 7. Daarmee daalt uw premiekorting van 70% naar 45%.

Hier vindt u de B/M-ladder van De Nederlanden van Nu.

Op welke B/M-trede staat u?

Wilt u weten op welke B/M-trede u staat? U kunt het opvragen bij uw verzekeraar. Als uw auto verzekerd is bij De Nederlanden van Nu, kunt u bellen naar 040 – 85 13 777 of een e-mail sturen naar onze klantenservice.

Meer over AutoverzekeringBereken premie